Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;

Kryos_Kafes

Με τη θερμοκρασία στα ύψη, ένας κρύος καφές και γευστικός καφές γίνεται η καλύτερη «παρέα» για τη δουλειά, το σπίτι, την παραλία ή τις καθημερινές βόλτες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη για ενυδάτωση αυξάνεται, αφού εξαιτίας της έντονης ζέστης, η αφυδάτωση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο.

Για όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ και τις ρακέτες, ένας κρύος καφές αποτελεί μία αγαπημένη πηγή ενυδάτωσης και τόνωσης, πέραν του άφθονου νερού.

Κρύος καφές – μία καλοκαιρινή απόλαυση

Ο κρύος καφές αποτελεί πια μία καλοκαιρινή απόλαυση για όλες τις ώρες και περιστάσεις και την καλύτερη παρέα για συζήτηση με φίλους.

Γλυκός, μέτριος, σκέτος, με διαφορετικές ποικιλίες ιδιαίτερων αρωμάτων … μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και του πιο απαιτητικού λάτρη του καφέ.

Και τώρα το γνωστό ερώτημα … ο πατροπαράδοτος φραπές ή ένας κρύος freddo;

Ας βρούμε λοιπόν τον νικητή της … παγωμένης μάχης.

Φραπές: Η παραδοσιακή συνήθεια

Για πολλά χρόνια ο φραπές ήταν ο «βασιλιάς» του καλοκαιριού -και όχι μόνο-, χαρίζοντας άπλετη δροσιά σε κάθε γουλιά του.

Η ελληνική πατέντα που αγαπήθηκε από το 1957 όσο κανένας άλλος καφές και μεγάλωσε γενιές και γενιές, χάνει σταδιακά «έδαφος», αφού οι διαθέσιμες επιλογές πλέον είναι πολλές.

Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;

Fredo Espresso: Δροσιά σε δόσεις

Ο freddo espresso έχοντας πλέον γίνει η αγαπημένη παγωμένη συνήθεια πολλών, προσφέρει τόνωση, ενέργεια και απόλαυση.

Σύμφωνα με έρευνες, το 2008 οι Έλληνες ξόδεψαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα σε σούπερ μάρκετ για αγορά εσπρέσο, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Είναι πλέον ολοφάνερη η αγάπη των Ελλήνων για τον εσπρέσο, ο οποίος κερδίζει όλο και περισσότερο «έδαφος».

Στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά την πρώτη καθιερωμένη πατέντα του Λουίτζι Μπετζέρα το 1901, βγήκαν σε κυκλοφορία οι πρώτες μηχανές καφέ εσπρέσο.

Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;

Ο δημοφιλής ιταλικός καφές άλλαξε και προσαρμόστηκε στις ελληνικές ανάγκες και συνήθειες. Και παρουσιάστηκε ως … freddo espresso.

Αν και οι δύο αγαπημένοι καφέδες χαρίζουν δροσιά και απόλαυση, ποιος θεωρείται τελικά ο πιο υγιεινός;

Έρευνες αποδεικνύουν ότι ένας μόνο καφές αποτελεί τον νικητή της μάχης το καλοκαίρι δίπλα στο κύμα.

Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;

Και αυτός είναι ο μοναδικός εσπρέσο.

Το φιλτράρισμα του καφέ αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα του εσπρέσο για τη διατροφική του αξία. Το γεγονός ότι δεν προστίθεται γάλα όπως στο φραπέ, μειώνει την πρόσληψη θερμίδων, τα λιπαρά και κάνουν τον καφέ πιο εύπεπτο.

Μήπως θέλετε κι εσείς τώρα ένα παγωμένο και γευστικό freddo espresso που θα σας τονώσει;

Δοκιμάστε την πλούσια ποικιλία από γευστικά χαρμάνια του getcoffee, που θα σας χαρίσουν μία μοναδική και γνήσια εμπειρία ενός παραδοσιακού καφέ espresso.

Κόκκοι καφέ εσπρέσσο Miscela d’oro Intenso με ένταση και γλυκιά γεύση

Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;

 

Έντονος καφές εσπρέσσο για πρωινή ενέργεια και τόνωση

Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;
Miscela D’oro – Espresso Intenso – (Lavazza Point)

 

Καφές εσπρέσσο απαλός, με έντονο άρωμα και κρεμώδη υφή

Κρύος Καφές: Φραπές ή Fredo Espresso;
Miscela D’oro – Espresso Cremoso – (Lavazza Point)

 

Έντονος καφές εσπρέσσο με ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση

Κόκοι καφέ Espresso
Miscela D’oro – Espresso Intenso – Χάρτινες Μερίδες (Ese Pods)

 

Αρωματικός καφές εσπρέσσο με κρεμώδη υφή

Κόκοι καφέ Espresso

Miscela D’oro – Espresso Cremoso – Χάρτινες Μερίδες (Ese Pods)

 

Έντονος καφές εσπρέσσο για δυνατό ενεργειακό ξύπνημα

Κόκοι καφέ Espresso

Miscela D’oro – Espresso Intenso – (Nespresso)

 

Aρωματικός καφές εσπρέσσο με κρεμώδη υφή

Κόκοι καφέ Espresso

Miscela D’oro – Espresso Cremoso – (Nespresso)


Επίσης έχουν προστεθεί στην γκάμα των καφέδων κατάλληλους για κρύο Freddo, σε κάψουλες και o παρακάτω:

Miscela d’oro Dolce Gusto Espresso Intenso – 96 τεμάχια (6×16)

Dolce Gusto Espresso Intenso Miscela d'oro 16x6= 96 κάψουλες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοναδικός ποιοτικός καφές από Σικελία σε κάψουλες Dolce Gusto με 8g αλεσμένου και καβουρδισμένου καφέ. Έχει αρκετή ένταση και είναι πολύ ευχάριστος στη γεύση. Αν προσθέτετε ζάχαρη ή στέβια στον καφέ σας για να γίνει πιο γλυκός και ευχάριστος τότε σε αυτόν τον καφέ θα χρειαστεί μόνο μισό κουταλάκι του γλυκού για να τα καταφέρετε αυτό. Ο καφές είναι γλυκόπιοτος και ευχάριστος από μόνος του και δεν απαιτείται πολύ ζάχαρη για να έρθει στη γεύση που θέλουμε.
Ιδανικός για Freddo Espresso καθώς μένει η γεύση του καφέ για αρκετή ώρα. Ακόμα και σε ρόφημα Freddo Cappuccino όπου το γάλα υπερκαλύπτει το ρόφημα, θα δείτε ότι η γεύση του καφέ γίνεται αισθητή χωρίς να χάνεται.

Με πληροφορίες από το newsbeast

Αφήστε μια απάντηση